Muzică românească

Dragă cititor, acest articol a ajuns recent aici pe blog de la o adresă mai veche. Dacă ceva nu pare în regulă, fă o faptă bună azi și anunță-mă aici

Nu prea am mai auzit sintagma asta în ultimul timp, „muzică românească”. Mai ascultă cineva această muzică românească? Eu nu mai sunt la curent cu ce se mai întâmplă, nefiind un ascultător „profesionist” de muzică (adică n-am trupe/artiști preferați, în afară poate de John Mayer, mai urmăresc una și alta pe SoundCloud sau Stereomood). M-am simțit vinovat recent că nu știu ce se mai cântă în limba noastră, că n-aș știi să enumăr niște nume de trupe românești care fac muzică bunicică (afară poate de Urma, pe ăștia îi știu).

Azi am descoperit pe Facebook (mulțumesc Lavinia) niște muzică super bunicică. Adică melodioasă, versuri decente, refren de-ți rămâne-n cap, vibrații care rezonează cu orice ai simți tu pe-acolo prin interior, ceva memorabil așa, ceva ce ai vrea să mai asculți și altă dată. Am dat, ziceam, de Gândul Mâței. Așa se numește trupa și compune niște lucruri frumoase. „Am să vin” e tare, mi-a plăcut. „Liber tu” mi-a zbârlit un pic părul pe mâini. Cred că mă fac ascultător de muzică românească.

Comentariile sunt închise pe acest blog, dar pot fi contactat aici