Un an nou… mai greu

2 minute read

Le merge prost şi companiilor gigant ? Se pare că da. Crăciunul nu e aşa fericit cum a fost acum ceva ani.

  1. Microsoft Office 2007 va fi interzis. De la 1 ianuarie Microsoft nu va mai putea comercializa acest produs pentru că… a copiat algoritmi. Josnic!

Exact in perioada Sarbatorilor, gigantul din Redmund, Microsoft a primit o palma grea din partea justitiei. Dupa ce au pierdut procesul cu o firma de software de la care au copiat niste algoritmi, Microsoft nu va mai putea comercializa suita Office 2007 si Word 2007. Cu toate ca exista posibilitatea recursului, e putin probabil ca judecatorii sa incline balanta in favoarea gigantului din Redmond. Pana pe 11 ianuarie 2010, Microsoft are timp sa gaseasca o solutie ca sa inchida procesul. O miscare interesanta pe care deja au pus-o in discutie este renuntarea la codurile respectivesi comercializarea suitelor Office fara grija ca vor fi iar adusi la tribunal.

Sursa: https://www.soft.ro/2009/12/24/office-2007-din-2010-va-fi-interzis/

Deasemenea Microsoft a recunoscut că a mai copiat şi cu altă ocazie, pentru MSN Juku.

  1. Yahoo îşi închide birourile de Sărbători. De azi până la anu’ lucrurile vor stagna.

Si nu pentru ca ar fi un cadou oferit angajatilor, ci pentru a reduce costurile operationale. Iata ca cei de la Yahoo isi vor opri activitatea in perioada Sarbatorilor de iarna, mai exact intre 25 decembrie – 1 ianuarie, birourile din intreaga lume ale companiei de internet Yahoo vor fi inchise. Anuntul a fost facut de publicatia Wall Street Journal, care o citeaza pe purtatoarea de cuvant a companiei, Dana Lengkeek. In plus, Yahoo! a incurajat angajatii sa isi mai ia inca o saptamana de concediu. Si alte companii, cum ar fi Adobe si Apple, au anuntat ca isi vor inchide operațiunile in timpul Sarbatorilor, intre 24 decembrie si 1 ianuarie.

Sursa: https://www.soft.ro/2009/12/24/yahoo-isi-inchide-birourile-de-sarbatori/

  1. Peste tot e nebunie. Chiar şi în software unde oamenii au acţionat bezmetic. Şi se pare că încă o vor face.

Softul din Romania este unul de calitate, asa incep cele mai multe dintre testimoniale. Acum, pe fondul crizei, disperarea dupa proiecte si lipsa de logica in abordarea contractelor, atat din partea clientilor, cat si din partea companiilor furnizoare, presiune pe pret, imaturitate in piata – acestea sunt atributele prin care jucatorii caracterizeaza piata locala de software si servicii informatice dedicate solutiilor de business in 2009. Spre deosebire de industria locala de hardware, care a atras cele mai mari scaderi din IT-ul romanesc, segmentul de software si servicii a fost oarecum favorizat. Vanzarile de servicii si mentenanta la sistemele deja instalate au reprezentat anul acesta singura gura de aer de care au avut parte jucatorii din piata locala de software si servicii, in masura in care vanzarile de licente au scazut drastic fata de anul trecut. Primele trei luni ale anului au fost catalogate de jucatorii din industrie drept perioada cea mai slaba din ultimii zece ani, companiile adoptand o strategie prudenta in ceea ce priveste investitiile. Jucatorii pe piata au devenit mai agresivi ca niciodata si aceasta agresivitate se trenspune intr-o goana avida dupa proiecte. Acest trend, mai mult ca sigur, nu se va opri nici in 2010.

Sursa: https://www.soft.ro/2009/12/22/piata-de-soft-in-2009-mai-agresiva-ca-niciodata/

Peste toate urările, gândurile bune şi zâmbetele care circulă peste tot zilele astea ne aşteaptă un an greu. Relaxaţi-vă acum, odihniţi-vă cât mai mult pentru că o să fie nevoie de mult mai multă energie şi putere de muncă.
Baftă!

Updated: