Studenţeşti…

2 minute read

Săptămâna trecută, inclusiv ieri, am ajutat-o pe sora mea să se cazeze în cămin.

Da, locul ăla pe care eu l-am evitat de moarte când am fost anul I. Dintr-o criză de antisocialitate, pentru că am avut oameni care să mă ajute să nu fiu acolo, pentru că am luptat ca să mă pot întreţine singur… nu mai ştiu care a fost motivul sau de fapt care motiv a fost mai important. Ideea e că fug de locurile unde sunt prea mulţi tineri. Mi se par pline de o lipsă dacă pot spune aşa. Lipsă de atenţie la lucruri importante, lipsă de respect; superficialitate, gălăgie; mult zgomot pentru nimic. Prefer să am propriul meu pat în care să mă odihnesc liniştit şi în care, noaptea, să pot găsi soluţii la problemele de mâine în linişte. Am nevoie de linişte şi mai ales de curăţenie. Cineva spunea „bogăţia nu şi-o poate permite oricine, însă curăţenia da” – chiar există o legătură între ele. Sunt de multe ori obsedat de curăţenie, de ordine şi mă găsesc zilnic aranjând lucruri şi eliberând spaţiu. Simt că mă sufoc şi nu am spaţiu atunci când e dezordine. Iar asta e de multe ori un blestem pentru Oana.

Dar să revenim, la cămine şi studenţi. Căminul ei e în agronomie. În ziua cazării a fost groaznic. Închipuie-ţi o tonă de femei urlând şi ţipând şi crizându-se. Groaznic şi demn de ironiile misogine! Nu am nimic cu nicio femeie, uneori chiar şi bărbaţii se crizează aşa, dar chiar e peste puterea mea de înţelegere de ce atât zgomot ? Pentru un loc mai în faţă, pentru o jumătate de oră mai puţin de aşteptat eu cred că nu se merită să te comporţi ca un exemplar dintr-o turmă de animale. Părerea mea.

Ne liniştim şi ne odihnim acum cu speranţa că o să se descurce acolo şi n-o să aibă mari probleme. Nu-mi place să o ştiu acolo, unde eşti obligat să suporţi persoane cărora le conteşti existenţa intelectuală. Nu vreau să jignesc pe nimeni, însă chiar merită să munceşti şi să te străduieşti să scapi de căminele studenţeşti din România. Chiar dacă stai cu chirie lângă un vecin care îţi aruncă păpuşi voodoo în curte (cum e cazul meu), dar e altceva. Intru în casă şi am loc chiar să mă plimb prin cameră în timp ce merg de la birou în pat.

Updated: