Spam în căsuţa… poştală

1 minute read

Nu se mai satură ăştia de atâta hârţogărie îndesată în căsuţele poştale. Cu atâţia copaci tăiaţi pentru toată hârtia aia reconstruiam Turnul Babel… glumesc, dar ideea e că e deplasat. În fiecare dimineaţă panoul de căsuţe poştale geme de hârtii, pliante, afişe, plicuri, plancarte. Geme la propriu, scârţâie din toate încheieturile. Ba şi pe jos, şi deasupra – pe panou. Ba chiar şi în coş. Cred că ăştia le pun direct în coş, ca să-l umple, să nu mai ai unde să pui când pleci crispat şi fără chef la serviciu; poate doar, doar o să-l iei cu tine în metrou/ratb ca să te uiţi pe el. Eventual să zici „a, ce tare e chestia asta, o cumpăr”. Halal!

Nu-i destul că în fiecare zi primesc pe mail scrisorele „oficiale” de la domni chinezi care mă invită să le fiu partener de afaceri sau pur şi simplu să-mi doneze milioane de Euro doar pentru că am inima bună sau că a murit nu ştiu ce orezat. Deja devine culmea, chiar nu există soluţii pentru asta ? De fapt.. părerea mea e că nimic ce ţine de tehnologie nu are soluţie; întotdeauna vor apărea probleme, apoi rezolvări parţiale şi incomplete, apoi alte probleme, alte rezolvări parţiale etc. Unele lucruri nu se vor schimba niciodată şi vom ajunge să ne mâncăm zilele pentru nu ştiu ce gadget, nu ştiu ce aplicaţie, nu ştiu ce sistem; în definitiv nu ştiu ce prostie.

Să vă fie ruşine, bă, neserioşilor! Dacă vă prind vă bag toată hârţogăraia aia ştiţi voi unde şi vă pun să faceţi turul Bucureştiului în fugă. Oare nu se poate să le las lor acolo la poştă o scrisorică ? Ceva finuţ aşa, de obraz, în care să scrie: „tot ce pui aici să-ţi crească-n gât” !!! Da, inclusiv ăla cu facturile… ce tot atâtea facturi, frate, că m-au înnebunit ? N-ar putea să pună totul pe una şi să mai facă economie de hârtie/timp/bani/nervi ale căror sinapse joacă de furie ?

Multe sunt lucrurile pe care nu le înţeleg în ţara asta. Prea multe.

Sănătate şi consumaţi cât mai puţină hârtie!

P.S. Eşti sigur că vrei să exporţi asta în PDF pentru ca mai apoi să printezi ? Mai gândeşte-te!

Updated: