Scurt şi la obiect

1 minute read

Uneori cred că lungind ideile le iei din intensitate. Era odată o vorbă, “Tot ce creşte în expansiune scade în intensitate”. Şi, pe bună dreptate, de multe ori regula asta se confirmă. Mă regăsesc uneori în situaţii în care îmi vine să-i spun interlocutorului “Da’ spune odată ce ai de spus şi n-o mai lungi atâta! Nu am timpul la mine!”.

Aşadar, azi, top 10 lucruri. Pe scurt:

 1. E clar că lucrurile sunt ori ale naibii de complicate, ori banal de simple; de-aici multiplele probleme. Câte 1000 de motive să crezi că fiecare din cele două e varianta corectă.

 2. Am fost ieri până la Teatrul Masca. Printre blocuri am dat de o şcoală, cu o curte pustie, curată şi nişte copaci galbeni; multe frunze pe jos. Mi-a adus aminte de şcoala mea din clasele I-IV, acum desfiinţată. Pe lângă mine trec o bunică şi o nepoată:
  “- Vezi, uite aici a învăţat mami a ta…”

 3. Vreau o pisică neagră. Sunt mai degrabă omul cu pisici decât cel cu câini.

 4. Categoric vremea unui oraş influenţează modul lor de gândire. Am fost foarte ursuz şi irascibil zilele astea.

 5. Reclamele de la TV devin din ce în ce mai proaste, hilare, tâmpite. Dar, culmea, au un efect din ce în ce mai benefic asupra vânzărilor produselor respective. Atunci, oare, 90% din populaţia globului e reprezentată de tâmpiţi ? Sau eu sunt cel tâmpit şi mi-am pierdut simţul umorului ?

 6. Când ai terminat cu restanţele de la facultate, e weekend şi nu te stresează nimeni – abia atunci înţelegi ce înseamnă “the sound of silence”. Sau “the sound of no worry”. Ador liniştea.

 7. În ziua de azi a fi sau nu specializat în ceva înseamnă de fapt a ştii totul despre nimic sau nimic despre tot.

 8. Concluzie: e nevoie de cel puţin o femeie în casa oricărui bărbat.

 9. Într-o viaţă anterioară am fost cerşetor.

 10. E atât de multă toamnă peste tot! Oraşul a luat foc.

Updated: