Schimbarea la faţă a României

3 minute read

Scurt şi la obiect: articolul precedent, preluat de sute de bloguri, site-uri, ziare şi guri este destul de interesant şi prezintă destul de bine situaţia existentă la noi. Exact aşa cum am spus şi eu aici, cum a spus si Dani Sandu aici, nu trebuie să ne aşteptăm ca schimbarea să vină de la cei care, chipurile, ne conduc, ci de la fiecare din noi şi prin noi.

Dar, pentru că mereu există un DAR, situaţia este şi mult mai complexă de atât. Nu-i foarte greu să ne ridicăm în picioare şi să spunem NU imbecililor care ne conduc, trebuie acţiune, spirit iniţiativ şi implicare. Şi, foarte important, curajul de a fi respinşi, de a întâlni oameni cu încrederea în România zdrobită deja şi pe care trebuie să-i convingi. Mulţi vor crede că acest articol al Alexandrei Svet nu este decât o nouă reclamă, o nouă voce care recunoaşte că suntem conduşi comunist de nişte agramaţi. ştim toţi asta, însă nu facem nimic. Trebuie mult mai mult decât o acţiune pe internet…

Ţin să amintesc că încă nu sunt foarte informat despre subiect şi articol şi ce urmări a avut în presă şi televiziuni. Insă ştiu că lucrurile nu se pot schimba aşa uşor în România şi că trebuie ani de muncă pentru a aduce România pe calea cea bună. Iţi ia mult mai multe ore să reconstruieşti un castel de nisip după ce l-ai distrus în câteva secunde…

In ultima perioadă am simţit şi eu cortina grea pe care au adus-o alde Iliescu, Constantinescu şi alţii peste România. Am avut marţi restanţa la Microeconomie. Nu pentru că aş fi fost într-atât de leneş încât să nu-mi iau examenele, ci pentru că mai am şi o chirie de plătit. Acolo cred că erau mai mulţi restanţieri prezenţi decât erau la examenele din sesiuni. Şmecheraşi, piţipoance gălăgioase, tot felul de maimuţoi care vorbeau despre nu ştiu ce maşină, petrecere, femeie. Convinge-i pe-ăştia de potenţialul tinerilor din România…

Mai mult de atât proful ne spune că priveşte speriat la noi şi se întreabă cum va fi economia ţării cu nişte economişti/contabili ca noi… că vom duce ţara de râpă. Acum unde este, domnule profesor universitar ? Nu cred că situaţia este mai bună. Cine ne învaţă pe noi economie/contabilitate ? Nu oare nişte comunişti al căror interes e să vină la facultate doar pentru a-şi vinde cărţile fără de care nu treci examenul ? Nu oare nişte oameni care mai predau şi la alte universităţi din Bucureşti (nu, nu pentru că n-au ce mânca, ci pentru că n-au cu ce-şi termina vila de sute de mii de euro) şi care vin obosiţi la cursuri, cu un minus de chef mai mare ca al nostru ? Nu oare de oamenii care ne-au adus unde suntem acum, îndoctrinaţi de o mentalitate comunistă ? Facultăţile nu sunt conduse oare de oameni pentru care important e profitul personal şi diplomele care curg gârlă ? Luaţi ca exemplu cazul Spiru Haret. Credeţi că doar acolo există situaţia asta… ?

Contează foarte mult nu numai ce putem noi, studenţii de azi, ci şi ceea ce moştenim de la profesorii noştri, de la conducătorii noştri. E uşor să spui „Vai de capul vostru, ce-o să faceţi din ţara asta” şi să-ţi pipăi în acelaşi timp buzunarele care ar mai avea nevoie de o carte de economie publicată decât să spui „Voi încerca să renunţ la ceea ce e rău în mine şi singurul meu scop va fi să scot nişte oameni cu conştiinţă din voi.”

Un popor de imbecili nu poate fi niciodată adus pe calea cea bună de o mână de oameni deştepţi. E mult mai complicat cu România…

Important: colega mea de bancă, o mână de fată de 1 metru jumătate, este întrebată de ce nu a fost la cursuri şi examene:
– Ai fost bolnavă sau ceva…?
– Nu, am fost însărcinată, am avut şi probleme cu munca şi n-am mai fost în stare să mă ocup şi de facultate.

Studentă la contabilitate, anul I. Mulţi veţi spune „ce depravată, e vina ei”. E mai uşor să spui asta decât să înţelegi. Să înţelegi că educaţia din familie şi şcoală a adus-o acolo, sistemul din România în care un student trebuie să meargă de la facultate la serviciu ca să poată trăi, anturajul de imbecili fără doza recomandată de inteligenţă, un bărbat iresponsabil şi cretin.

Exemplele pot continua şi sunt şi mai grave de atât. Aici am ajuns… suntem oare destul de pregătiţi şi avem tăria să luptăm cu mizeria din România ?

Updated: