Schimb de link

1 minute read

Într-o zi din săptămâna asta primesc încă o „ofertă” de schimb de link. De la un tip care habar nu avea despre blogul meu şi despre ce scriu. Să mă lămurească şi pe mine cineva cum poţi să ceri un schimb de link fără ca măcar să ai habar de blogul/site-ul omului cu care vorbeşti. Nici măcar nu-mi ştia bine adresa. I-am explicat omului că dacă avea un pic de stil antreprenorial se uita pe blog şi vedea la Reguli ca „nu fac schimb de link”. Bineînţeles că discuţia a generat în insulte şi înjurături – altceva nu ştia omul. Nu postez aici conversaţia din respect pentru cititorii mei şi nici măcar nu are rost, îşi poate închipui oricine ce poate să spună un cocalar imbecil.

O mai spun o singură dată pentru totdeauna: schimbul de link are întotdeauna un dublu efect dacă nu e făcut cu cap: poate să te tragă în sus în topuri, dar la fel de bine poate să te tragă în jos. Schimbul de link se face cu bloguri/site-uri din nişa ta, nu orice adresă de blogspot sau wordpress pe care o întâlneşti în cale. Şi dacă vrem o competiţie corectă să-i lăsăm pe alţii să ne adauge în blogroll sau pe site-ul lor, nu să le cerem noi asta. Schimbul de link e înţeles greşit pentru că majoritatea bloggerilor români sunt nişte putzari fără minte, fără viaţă personală şi cu scopul vădit de a ajunge „nambăr oan”. Patetic. Munceşte şi ajungi number one prin ceea ce eşti şi prin talentul pe care îl ai (dacă îl ai. Dacă nu, lasă-i pe alţii), nu prin agasarea celorlalţi bloggeri şi prin spam.

Nu vă gândiţi că sunt eu marele guru care le ştie pe toate. Am avut şi eu un început şi am făcut şi eu schimburi de link, dar nu aşa fără cap ca tipul de mai sus. Şi am învăţat lucruri pe care le împart şi la care vă rog să luaţi aminte.

P.S: Dacă doriţi adresa de mess a tipului (ca să faceţi schimb de link, nu de alta…) aceasta este: eniach 😀

Updated: