Românisme

2 minute read

Să continuăm emisiunea de azi cu alte lucruri care mă enervează:

  1. De ce unele pungi cu covrigi se numesc mare şi lat “Covrigi cu mac” dacă din 100 de covrigi din pungă doar 5 sunt cu mac ? Nu puteau să-i zică pungii “Covrigi din care 5% cu mac”, sau “100 de covrigi simpli şi 5 cu mac” sau “Covrigi cu mac cu o eroare de 95%”. M-am săturat de atâtea minciuni de pe produsele din magazine!

  2. De ce pe toate siteurile reclamele/bannerele pe care ai două opţiuni, „Da” şi „Nu” te duc la aceeaşi pagina ? Exemplu:

Vă garantez că orice ai selecta pe o asemenea reclamă vei ateriza pe site-ul WallStreet.

  1. De ce stau aprinse luminile felinarelor de pe lângă străzi în miezul zilei ? E mai romatic aşa ? Fac ăştia teste pe aplicaţii care folosesc reţeaua de energie electrică? De ce nu se poate respecta regula „Ultimul stinge lumina”?
  2. De ce nu ne lasă Băsescu în pace ? Să mă mai scutească, eu în locul lui m-aş pensiona frumos şi m-aş duce într-o cabană la munte unde mi-aş petrece restul zilelor în comuniune cu natura.</span>

Cu atât o să mai rămânem dacă iese Băsescu preşedinte, cu natura. Închipuie-ţi cum ar fi să-ţi plăteşti pâinea în natură, să ţi se dea salariul tot în natură, aşa de dragul ecologiei. Vreţi aşa ceva ? Să te duci la aia la magazin şi să-i zici:

– Bună ziua. Vreau şi eu o pâine. – … 🙂 – De fapt două… că am nişte musafiri… Dar nu-mi mai daţi tot Titan că nu ştiu dacă mai pot s-o plătesc tot aşa mult. Daţi-mi o Băneasa de-aia mică… e mai ieftină.”

Serios, o să ajungem la sapă de lemn. Închipuie-ţi că eşti pe câmp şi dai cu sapa… că de, nu mai folosim tractoare că datorită lui Băsescu nu ne mai permitem. Şi dai şi dai şi la un moment dat îţi dai seama că următorul lucrător, din spatele tău o să te depăşească pentru că tu n-ai mâncat azi-dimineaţă că nu te-a mai ţinut să iei încă o pâine… Uraa, o să se uite exact în c…l tău! Să vezi ce-o să-i mai meargă sapa. Sau dacă ai tu mai multă energie o să depăşeşti tu un alt lucrător şi o să te uiţi tu în c…l lui. Concluzia: cu Băsecu rău aşa, rău aşa! Mai bine-l votăm pe Crin, o să fim toţi alergici de atâta polen, dar măcar mă duc la magazin cu un braţ de flori, nu cu spaima-n sân că nu-mi mai ajung „banii” să iau tot ce am pe listă. Sau pe Vadim ? Bine că nu sunt ungur că m-aş fi dus la magazin să-mi iau doza zilnică de scaltoace. Cu Vadim o să mergem la magazin cu o pâine deja la noi şi o să vrem să plătim cu „Imnul României” sau „Trei Culori”, recitat frumos şi cu intonaţie. Dacă vânzătoarei îi place ne mai dă o pâine, dacă nu ne mai ia una care va intra în fondul „Alianţa anti-mafioţi şi unguri”.

Halal Românie.

Updated: