Re: Campania ipocrită a lui Băse

5 minute read

    Alaltăieri vă povesteam despre campania lui Băsescu, mai precis despre promisiunile lui electorale pe care eu le consider nefondate şi nerealiste. De pe Facebook am primit următoarea reacţie care a dus la cu totul alte lucruri. Aşa se întâmplă mai întotdeauna când instrumentele mesajului nu sunt argumentele viabile:

    Pers: De ce nu privesti problema pragmatic? indiferent de ce zice fiecare canditat, dreptul / obligatia ta(u) democratic(a) este sa votezi cu unul din candidati. Nu-ti place Basescu. Ai sa votezi cu Geona sau Becalli ?

ps: asta e site de politica ? miercuri la 13:52 •

    Pers: si acuma ca citesc mai atent ce ai scris, observ ca nici limbajul folosit nu prea face cinste liceului pe care l-ai terminat. te rog sa fii mai presus de aceste minciuni” folosind un limbaj adecvat, nu unul de mahala.

si analizand per ansablu textul tau, nu ai adus nici o idee constructiva. tot ce ai facut a fost sa demontezi orice intentie de … bine a unui candidat. de ce ai mai scris asta, daca nu aveai nimic de spus ? lasa-ma sa ghicesc: simpatizezi cu geoana? faci fix ca el: trebuie incerce sa faca altii ceva, si tu sa critici. cine nu face nimic, nu greseste, nu ? miercuri la 13:57 •

    Claudiu Constantin: Articolul meu nu e o solutie la problemele societatii, nu vrea sa aduca nimic constructiv, ci doar sa informeze: ca am aflat asta si asta si am vazut asta si asta. Atat. Nu am adus nicio idee constructiva pentru ca nu asta mi-am propus in articolul asta si nici nu eram dator/obligat sa o fac. Nu simpatizez cu nimeni, o spuneam daca era asa comparand planurile preferatului meu cu planurile lui Basescu. Mi-am exprimat parerile punand accent pe faptul ca toate promisiunile lui Basescu sunt vorbe-n vant. Eu, ca alegator, pot sa-mi exprim increderea sau neincrederea in promisiunile facute de un candidat la Presedintie. Asta am facut si eu, nu stiu ce e asa neclar.

Iar limbajul si stilul cu care scriu nu prea are legatura cu liceul terminat. Nu faceam cinste liceului meu daca pozam gol sau imi omoram un profesor sau multe alte lucruri de genul asta. miercuri la 14:30 •

    Pers: scuze de deranj, se pare ca ai trecut prin acelasi liceu ca si mine, singura diferenta fiind ca ai trecut ca prin branza. ori standardul liceului a scazut, ori tu nu ai reusit sa te ridici la nivelul lui. oricare ar fi, e de rau.

Semneaza: un coleg de breasla mai mare. Ieri la 02:33 •

    Claudiu Constantin: Intotdeauna un lucru este privit din multiple perspective/viziuni, deci pot exista pareri contradictorii despre el. Asta e una din pareri, a ta, si o respect. Imi accept si criticile intotdeauna pentru ca din ele invat.

Nu stiu cum ai ajuns de la Basescu la a contesta calitatea mea de hasdeean. Lasand politica la o parte, limbajul cu care scrii face parte din stilul scriitoricesc al fiecarui om.

Pe de alta parte eu cred ca spiritul hasdeean inseamna altceva, nu un set de reguli ce trebuie respectate cu strictete. Pe mine Hasdeul m-a invatat alte lucruri mai importante decat sa nu spun „dracu”….

Semnat: un coleg de breasla mai mic. Ieri la 09:49 •

<p> <p>    O să vă las pe voi să decideţi cine are dreptate, nu asta e important în momentul de faţă. Important e ce am învăţat din asta:
    1. Într-adevăr trebuie să am mai multă grijă la limbaj. Nu că prin limbajul meu nu aş face cinste liceului meu, nici pe departe – vedeţi mai sus părerea mea, ci pentru că în unele situaţii chiar trebuie să nu foloseşti „dracu”. Pentru că se poate ataca un cititor şi te poate critica după ceea ce nu e important. Când ideea exprimată nu convine cuiva, lumea se ia de limbaj şi de orice altceva i se pare că nu e la locul lui. Cum se iau acum ziariştii de bolile de care suferă prezidenţiabilii, de averea lor, sau cum s-a luat mass-media americană de orientarea religioasă a lui Obama şi de îndrumătorul lui spiritual.
Recunosc că uneori mă las dus de val şi devin vehement şi enervat, e „mallum necesarum” al fiecăruia dintr noi. Nu ai cum să nu te enervezi când vezi că eşti minţit cu nesimţire de şeful statului în care trăieşti.</p> <p>    2. Fiecare om care scrie are propriul stil pe care şi-l formează în diferite circumstanţe pe care doar el le cunoaşte. Nimeni altcineva. A critica stilul de a scrie al unui om în ideea că „în general nu e bine” e un act de intruziune în munca scriitorului, o dovadă de ne-respect pentru acel om. Poţi să spui „nu sunt de acord cu scriitorul X pentru că…” urmând argumente bine fondate, nu să spui „ai trecut ca prin branza prin liceu”. Nu e… professional. Dacă vrei să combaţi aduci argumente tari, nu te iei de calitatea unui om aşa pe nepusă masă. Părerea mea.</p> <p>    3. Da, probabil că ar trebui să fiu mai presus de aceste „minciuni”, să nu mă intereseze ce fac prezidenţiabilii şi promit ei, să închid televizorul când îl văd pe Băsescu sau Becali, să mă uit la Friends liniştit şi senil de parcă nimic nu s-ar întâmpla…
Dar oare pe mine nu mă afectează DIRECT cine iese preşedinte ? Nu fac parte din aceeaşi gloată îndrumată de un destin nefast ? Nu de mine depinde cine iese preşedinte, nu eu îi acord votul meu ?
Eu cred că ţine de conştiinţa fiecărui cetăţean cu drept de vot să se informeze şi să-şi spună părerile despre activitatea candidaţilor, să întrebe, să lămurească, să se facă auzit/ascultat. Dacă nimeni nu ar reacţiona şi toţi am închide ochii la aceste „minciuni” unde s-ar ajunge? Închipuiţi-vă o situaţie mai rea ca în România… acum înţelegeţi.</p> <p>    4. Poate o să vă mai povestesc altădată despre liceul meu şi despre „spiritul haşdeean”. Pentru că se pare că este înţeles cu totul greşit de oameni de la care mă aştept la ceva mai mult.</p> <p>    Numai bine şi o zi frumoasă!</p> <p>

Updated: