Prostie şi fotbal pe sandwich

3 minute read

Cât poate să mă enerveze reclama aia la Mr. Propper! „Ce dorinţă ai?”- „Aş vrea să pot curăţa mai repede…nu-ştiu-ce-dracu.” Dar nu puteai, mă, să zici că vrei o menajeră care să cureţe mai repede locul ăla, chiar eşti idiot? Sau măcar un cont gras la o bancă elveţiană… sau o nouă locuinţă mai mare şi… perfect curată. De ce nu vine chelul ăla să mă întrebe şi pe mine ce dorinţă am? Că n-aş rata ocazia să devin preşedintele Statelor Unite sau al Universului, doar aşa, de chestie. Sau, mai bine, l-aş pune pe el, pe chelul ăla, să-mi cureţe toată casa cu o singură mână, ca să-l învăţ minte. Ba nu, doar cu două degete ca să fie şi un pic mai funny. Ah, de azi mă apuc să bat în vase şi mobilier melodia aia de c*t ca să vină chelul. Poate greşesc linia melodică şi vine chelul de Iliescu… sau Băsescu… sau Stelea. Mai bine nu încerc, lasă că mă descurc eu şi cu curăţenia. …mă mai pricopsesc cu cine ştie ce pramatie de chel peste câte am pe cap. [Încă îmi mai amintesc „sperietura”, ca să-i zic aşa, ce-am tras-o când am văzut prima femeie cheală pe viu. Bă, sunt oribile femeile chele! ]

Joi seară, când veneam de la servici, am văzut cea mai mare adunătură de ţărani, nesimţiţi şi bădărani posibilă. A fost meciul ăla în care nu s-a calificat Dinamo pe teren propriu şi toţi adepţii acestei necalificării se duceau fericiţi pe la casele lor. Era full la metrou (acolo la Ştefan cel Mare), nu aveai unde să arunci un ac. Şi ca să se mai destindă un pic „al doişpelea jucător” al lui Dinamo, toţi rataţii ăia strânşi acolo au început să urle injurii la adresa echipei Steaua. Mă, da’ ce legătură avea Steaua că n-aţi fost voi în stare să vă calificaţi? Dacă eraţi deştepţi strigaţi „me Dinamo, me nouă” în loc de „m*e Steaua” şi toată lumea v-ar fi iertat. Unde nu-i cap, vai de picioarele cu care ar fi trebuit să obţineţi calificarea asta. Aţi demonstrat că sunteţi mai proşti decât păreţi, atâta tot. [Aş fi vrut să fac şi nişte poze ca să vi-i arăt pe cei care reprezintă pleava societăţii, dar mi-era că rămân fără „scula mea de blogger”. Oricum, cred că vă puteţi închipui cum arată o adunătură de distruşi, nu? ]

Nu sunt microbist, nu urlu la meciuri, nu dau doi lei pe fanatismul adepţilor diverselor echipe de fotbal. Obişnuiam să mă consider stelist acum câţiva ani, chiar urmăream meciurile la TV şi ţineam cu Steaua. Dar în ultimul timp m-am descotorosit de toată porcăria asta care e de fapt „fotbalul românesc”. Totul e pe bani, la conducere sunt doar comunişti (jos Mircea Sandu!) care îşi urmăresc propriile interese şi pe care doar moartea poate să-i dea jos de acolo de unde sunt(deci moarte lui Mircea Sandu :)) ). Mă uit prin câte un bar din-ăsta pe unde se mai duc oameni fără viaţă să urmărească meciurile. E atât de interesant să fii acolo! Nu, nu ca să urmăreşti meciul cu sufletul şi berea la gură, ci ca să te uiţi ce feţe au ăia care-l urmăresc. Dacă ai experienţă poţi să ştii exact ce poziţie are mingea pe teren şi ce echipă e în posesie doar studiindu-le mimica feţelor, fără să arunci măcar o privire la TV. De ce chelesc bărbaţii? Păi n-aţi văzut că de câte ori se dă sau nu se dă vre-un offside, lovitură liberă, fault, cartonaş, pumni şi tot tacâmul toţi îşi trec cu furie mâinile prin păr? Mă mir cum de nu chelesc complet la un singur meci d-ăsta.

După ce am scăpat din mulţime şi-am reuşit să intru în sfârşit în al doilea metrou spre Eroilor dau de unu’ care-şi lua cina. Nu ştiu dacă era om sau porc, dar ştiu că la picioarele lui era un amestec de varză tocată şi firimituri de pâine provenite din sandwitchul pe care-l „dezgusta” cu plăcere tâmpă. Omule, nu puteai să rabzi până ajungeai la cocină, trebuia să masacrezi privirile trecătorilor cu priveliştea pe care ai lăsat-o ca un porc în urma ta? Halal oameni! [Pun pariu că era dinamovist 😀 ].

Şi, ca un bonus, să vă zic una tare pe care-am auzit-o prin metrou: „Ce să caut mă la biserică? N-ai văzut că sunt numai rockeri acolo? Numai d-ăştia îmbrăcaţi în negru vezi!”

Updated: