Obama câştigă premiul Nobel pentru Pace

1 minute read

    Da, chiar azi la Oslo.
    Au fost 250 de nominalizări. După ce a devenit primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, acum este laureat cu premiul Nobel pentru Pace. Am tot respectul pentru acest om pentru hotărârea de care a dat dovadă, pentru că nu s-a dat niciodată bătut şi şi-a continuat lupta până când… a câştigat.

    „Premiul Nobel pentru Pace este acordat persoanelor, institutiilor sau organizatiilor internationale care au depus eforturi deosebite pentru instaurarea sau restabilirea pacii intr-o zona de conflict, precum si prezervarea ei la nivel international. Potrivit Agerpres, prima distinctie de acest gen a fost acordata in 1901, in comun, fondatorului Crucii Rosii, Henry Dunant, si conducatorului miscarii pacifiste de atunci Frederic Passy. Pana in prezent, 95 de persoane si 20 de organizatii au fost onorate cu acest premiu. Comitetul International al Crucii Rosii a obtinut premiul de trei ori in 1917, 1944 si 1963, iar Inaltul Comisariat al ONU pentru refugiati, de doua ori, in 1954 si 1981.” – www.ziare.ro


    „Născut pe 4 august 1961 în Hawaii, dintr-un tată de culoare originar din Kenya şi o mamă albă din Kansas, Barack Hussein Obama a văzut lumina zilei într-o perioadă în care rasismul domina America, şi în care drepturile civile ale americanilor de culoare erau, practic, inexistente. El însuşi întreba retoric, în campania electorală: „Cine ar fi crezut acum patru decenii că un negru numit Barack Obama va deveni candidatul Partidului Democrat”. „ www.money.ro<p> <p>    „Foarte rar s-a intamplat ca o persoana sa capteze atentia lumii in aceeasi masura ca Obama si sa ofere oamenilor speranta pentru un viitor mai bun. Diplomatia lui este fondata in conceptul ca cei care sunt in pozitia de a conduce lumea fac asta pe baza valorilor si atitudinilor care sunt impartasite de majoritatea populatiei lumii.” – Şeful comitetului norvegian la anuntarea premiului. </p> <p>    Îl merită sau nu, voi ce ziceţi ? Eu cred ca da. Din plin.
    Mai multe detalii aici.</p> <p>

Updated: