Nume de cod: arbore genealogic

1 minute read

Vine un moment în viaţa unui om când se gândeşte la strămoşi. Şi-atunci se apucă să-şi facă arborele genealogic. Ei bine în faza aia am ajuns şi eu în ultimul timp. Da, primiţi-mă printre voi. I-am pus deja pe-ai mei să sape, să întrebe, să caute. Şi uşor, uşor sper să obţin un copac cât mai mare şi mai rămuros. De ce ? Ca să nu se chinuie eventualii mei copii să găsească o informaţie care ar putea fi neveridică, deformată sau incompletă. O să muncesc aşadar şi-o să-mi aduc aportul la treaba asta.

Însă problemele au început să apară: există o barieră de unde nu-şi mai aduce nimeni aminte nimic, nu se mai ştiu date de naştere/deces, ca să nu mai zic de locuri de naştere. Nu ştiu la ce surse “oficiale” să apelez, mă întreb dacă de la primării pot scoate ceva… de altundeva nu ştiu de unde aş putea face rost de informaţii.

Toţi care şi-au mai făcut arborele genealogic s-apeleze la mine! Un schimb de sfaturi/idei/informaţii n-ar strica. Am înţeles că sunt şi nişte site-uri specializate pe aşa ceva, însă am încercat două (cele mai bune cică) şi-am rămas dezamăgit (recunosc că sunt şi cam pretenţios…).

O să mai revin cu detalii. Pace!

P.S. Fă-ţi şi tu arborele genealogic. E cel puţin interesant.

Updated: