La muncă

1 minute read

Nu-mi plac oamenii care se vaită şi care cred că destinul e împotriva lor şi le joacă feste, oamenii leneşi care aşteaptă să le pice totul din cer. Iar dacă nu le pică, “aoleu ce viaţă crudă am”. Am văzut mulţi din-ăştia, mai ales în rândul tinerilor. “Vai, nu-mi găsesc job”, “vai, n-am bani”, “vai, vai, vai” – dacă nu cauţi job şi-n gaură de şarpe n-o să găseşti nimic bun, dacă dai toţi banii pe prostii normal că n-ai bani, dacă nu faci sacrificii şi nu rişti, normal că nu câştigi nimic. Totul e logic: acţionezi – îţi faci cale prin lume, stai degeaba – pierzi. Nu te aştepta să-ţi sară lumea, statul, Dumnezeu în ajutor pentru că aştepţi degeaba. Statul mai ales e duşmanul tău, nu ajutorul tău 🙂 De el trebuie să te fereşti şi să fugi, nu să-l “îmbrăţişezi”.

De câte ori aud o poveste de genul “ce să-i faci, în România tinerii n-au nicio şansă!” îmi vine să-l crăp pe ăla care scoate vorbele astea. Expresia e de fapt “ce să-i faci, tinerii leneşi n-au nicio şansă!”. Încetaţi să vă mai plângeţi şi începeţi să fiţi mai responsabili în ceea ce faceţi şi spuneţi. De tâmpenii e sătulă România, de inteligenţă are nevoie.

Bine, poate că sunt cam dur. Însă un lucru ştiu sigur: trebuie să lupţi, să munceşti şi să supravieţuieşti… cât mai bine 🙂 Săptămâna asta am cunoscut mulţi oameni faini. Oameni care nu văd prin muncă o povară, ci o şansă de realizare şi de devenire, oameni serioşi, dar mereu cu zâmbetul pe buze 🙂 Ce să-ţi mai doreşti altceva de la viaţă decât să fii pe cât posibil parte din succesul lor ? E o oportunitate şi un dar să fii înconjurat de astfel de oameni. Iar dacă nu i-ai găsit până acum, caută-i în continuare.

Gata că a venit pizza 😀 Ne mai citim.

Viaţa merge înainte. Keep up!

Updated: