Închiriere apartament 2 camere în Tineretului, ieftin, mobilat, utilat, gresie, faianţă bla, bla, bla, bla

4 minute read

Azi mi s-a mai oferit o lecţie de viaţă pe care am învăţat-o bine. Bine rău! Nu-i curios că oamenii învaţă mai mult/bine de la o palmă decât de la o vorbă bună ?

Pe scurt: caut un apartament de două camere zilele astea pe care să-l putem închiria şi în care să ne putem desfăşura activitatea în deplină libertate. După vreo 5 vizionări găsesc un anunţ de închiriere, tot în zona Tineretului, 2 camere, condiţii, alea-alea etc. Frumos! Vorbesc cu o domnişoară-doamnă şi stabilim o vizionare pentru a doua zi (domnişoarele-doamne sunt o specie mai aparte de femei, ceva gen jumătate om prost, jumătate iapă stearpă). A doua zi, adică ieri, mergem, vizităm, ne place, negociem, toate bune, oamenii păreau ok. Rămâne să vorbim la telefon a doua zi să le dau răspunsul. A doua zi, adică azi, o sun pe tipa jumătate om, jumătate iapă stearpă, îi zic că-l luăm, stabilim detalii tehnice şi o oră de încheiere a tranzacţiei. Buuun. Fac rost de bani, alerg după serviciu să-i schimb în Euro, la-la-la la-la-la.

În seara asta mă duc la blocul cu pricina, o sun pe iapă tipă. Îmi zice că mă sună în 10 minute că are puţină treabă. Ok, dă-i şi tremură 20 de minute (între timp îi mai trimisesem un mesaj; am aşteptam, mă gândeam că femeia e la birou şi că nu poate vorbi). Mai stai şi tremură 5 minute. Apoi încă 5. Şi încă 3. Vine soţul ei, se uită cam speriat la noi, îngaimă ceva, ne luăm după el mai mult neinvitaţi decât chemaţi (apartamentul era la parter). Ciocăne la uşă. Hm, de ce ciocăne ? Doar iapa tipa e la birou. Se aud zgomote. A, ce drăguţ, probabil unul din părinţii lor ne aştepta acolo sau ceva. Deschide tipa. Whaaat ? Păi parcă era la birou… sau nu ? Mai iese o ţigancă proastă tipă. Da, chiar era o ţigancă: urâtă, neagră, jegoasă, cu tot felul de brizbrizuri pe ea. Apoi după ce a scos primele cuvinte mi-am dat seama că proastă e puţin spus. Stăm şi ne uităm şi nu înţelegem ce dracu se întâmplă. De ce m-a lăsat să-mi tremure curu’ afară ? Ţiganca dă să plece, tipa (blondă) ne zice că “a, tocmai s-a dat”. S-a dat ce? Ţiganca cu capul de pereţi? A, m-am prins: ne-am luat ţeapăăăă, i-a dat apartamentul ţigăncii. Cu alte cuvinte ne-a tras clapa, ne-a făcut să aşteptăm, ne-a înşelat aşteptările bla-bla-bla. Să se înţeleagă bine: nu-i dădusem încă niciun ban, urma să-i dăm în seara asta şi să stabilim toate detaliile. Iar acum îmi zice că a dat apartamentul, adică toată alergătura mea a fost fix în van. Hmm, what would Jesus do? Beat the shit out of it!!

Ce să mai zici? În faţa unei astfel de scene cuvintele sunt de prisos, ar trebui să ne exprimăm enervarea cumva prin muzică, prin dans. Am rămas fără cuvinte şi chiar nu mai aveam ce să zic. Nu sunt genul care să dea din gură şi să şi spurce în acelaşi timp. Sunt calm şi trec peste. Asta e, ne-am luat ţeapă, nu mai e nimic de făcut decât să înjuri în gând ţara asta de căcat şi pe locuitorii ei cu tot neamul lor de ţigani. Ironia acestei povestiri este următoarea: când ţiganca pleca începuse s-o facă pe atotştiutoarea şi pe experta în imobiliare dându-ne sfaturi, şi spunându-ne “aşa se întâmplă, cine vine cu banul îl ia, cine nu, nu.. dacă aştepţi ţi-o ia altul înainte” şi alte non-sensuri pe care nu le mai auzeam.

Şi-aşa am plecat stupefiaţi de acolo (strada Piscului, bl 61, scara A, parter, apt 03). Aşa-i românul şi nimic nu se va schimba. Nu are rost să spun că era frumos să mă anunţe şi pe mine ce nu-i convine şi că-l dă altcuiva etc etc etc. Concluziile le trage fiecare. Ţi-am povestit aici ca să ai şi tu grijă data viitoare când va fi să închiriezi ceva.

De azi o să fiu mai calm şi mai înţelegător. N-o să-mi mai fac planuri referitoare la cioara de pe gard. N-o să mai am încredere, n-o să mai am speranţe de la veceul ăsta de ţară. Ţiganii tot ţigani vor rămâne, românii tot ţigani vor rămâne şi asta e. Cu cât mai repede mă car din ţara asta cu atât mai bine. Mi-a pierit tot cheful de căutat apartament şi de trăit bine. De mâine voi vedea ce voi face.

Să-ţi fie ruşine Carmen. Sper să te îneci cu banii pe care ţi-i dă lunar ţiganca sau mai bine cu jegul ei. Şi tot aşa să trăieşti mult şi rău. Sunt doar urări pe care ţi le fac în preajma sărbătorilor. Să ştii că Moşul a văzut faza asta şi că în loc de globuri o să-ţi aducă pampersuri folosite de nişte copii foarte căcăcioşi. Crăciun fericit, an nou plin de “bucurii” acolo la Volksbank şi multă “carne” în frigider!

Updated: