In memoriam Dragos Bratu

2 minute read

Lucrurile se întâmplă brutal…

Pe 27 aprilie un tânăr s-a sinucis la Piaţa Romană aruncându-se în faţa metroului. Era Dragoş Bratu, fostul nostru coleg de serviciu…

Cu greu ne-am adunat gândurile ieri şi am încercat să-l evocăm aşa cum l-am cunoscut:

În amintirea colegului nostru, Dragoş Bratu

În cursul zilei de 28 aprilie 2010, am aflat cu stupoare de trecerea în nefiinţă a fostului nostru coleg, Dragoş Bratu. Împrejurările în care acest eveniment a avut loc, ne rămân de necrezut. Deşi aflasem cu o seară înainte din presă de un incident tragic în care o persoană decedase, nu ne-a venit să credem când ni s-a confirmat că respectiva persoană ne fusese coleg pentru mai bine de doi ani de zile.

În amintirea lui, dorim să aducem un omagiu şi să ne oferim sincerele condoleanţe familiei şi celor apropiaţi lui, care trec prin clipe dificile în această perioadă.

*A făcut parte dintr-o echipă de dezvoltatori tineri şi ambiţioşi în perioada 2006 – 2009, implicându-se în dezvoltarea mai multor proiecte de diferite anverguri. A participat în mod activ la fazele de design şi implementare proiecte, cât şi în dezvoltarea şi training-ul colegilor noi. * **

Dintre tehnologiile utilizate în respectivele proiecte, amintim de baze de date, protocoale de comunicaţie, tranzacţionare online, sisteme de raportari şi interfeţe web. Şi-a adus un aport considerabil în arhitecturile folosite curent în proiectele companiei noastre.

*Pe toată perioada în care a lucrat în compania noastră, a menţinut relaţii bune cu colegii săi de echipă, implicându-se în instruire, analiza task-uri şi în câteva ocazii în coordonarea task-urilor ample. *

În activităţile extra program ale echipei avea participări, făcându-se remarcat printr-un simţ al umorului dezvoltat, deşi era o fire în general retrasă. Avea activităţi extra program sportive cu cercul apropiat de prieteni.

La finalul lunii februarie 2009 a părăsit echipa noastră, compania aflându-se într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar şi fiind nevoită să apeleze la disponibilizări, măsură care a fost aplicată de majoritatea firmelor din domeniu. Decizia a fost dificilă dar de neevitat în acel moment, având în vedere contextul economic şi diminuarea resurselor. S-a ajuns la o înţelegere amiabilă între părţi, oferindu-se cele mai bune recomandări. Din informaţiile pe care le deţinem, în momentul plecării, colegul nostru Dragoş Bratu avea o ofertă de lucru la firma SC Offshore Solutions SRL, cu sediul în Bucureşti, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/20830/2005.

Nu e pentru nimeni plăcut să piardă pe cineva, cu atât mai puţin pentru noi, deşi i-am fost doar colegi. O pierdere aduce întotdeauna un gol şi ne face să ne gândim la temerile noastre şi speranţe pentru viitor deopotrivă. Nu e nimic mai înspăimântător decât să vorbeşti despre un coleg la timpul trecut şi să evoci toate aceste lucruri cu un zâmbet amar pe faţă. Dorim să păstrăm vii amintirile plăcute cu el şi să ne exprimăm încă o dată regretul faţă de acest tragic eveniment”.

Dumnezeul să-l odihnească în pace!

Updated: