Impresii de după votare

2 minute read

Au fost şi alegerile. Mă uitam acum pe TVR 1 la estimări, exit-poll-uri, reacţii, declaraţii ale candidaţilor. Recunosc că nu m-am distrat de mult aşa tare. Geoană-i dă înainte cu agricultura, oamenii plătiţi a lui Băsexu îi scandează numele în background, Antonescu îl înjură pe Băsescu, Cernea se plânge că nu e mediatizat, Potîrcă ţine cu ţiganii, Vadim… ha ha, Vadim e împotriva mafiei şi a „gangsterilor” :)) Nu se mai satură omul ăsta de circ. Ca toţi ceilalţi de altfel.

Am demonstrat că mai avem. A spus toată lumea că e un moment decisiv pentru noi, că trebuie să demonstrăm acum mai mult ca niciodată voinţa noastră democratică etc etc. Dar mai avem până o să avem o conştiinţă modernă şi matură asupra destinului nostru. De admirat faptul că tinerii au stat ore în şir la cozi pentru a vota.

Ce înseamnă asta, ca oamenii să stea la cozi kilometrice ca să-şi exercite dreptul la vot ? Chiar nu se putea cu banii cheltuiţi pe steguleţe, autobuze electorale şi alte porcării să se organizeze mai multe secţii de votare ? Vorbesc de Bucureşti, că eu aici am votat. Am fost mai întâi la Facultatea de Drept. Era o coadă iiii-meeen-săăăă! Majoritatea celor de acolo studenţi. A venit apoi o tipă şi ne-a zis să mergem în Grozăveşti, în căminele C şi D, că acolo coada e mai mică. Am mers pe jos până acolo şi-am votat, a durat mai puţin de jumătate de oră. De ce nu s-a ştiut asta, de ce populaţia nu a fost informată ? De ce s-au înghesuit studenţii la Drept şi nu au ştiut să meargă în Grozăveşti ?

O campanie de votare prost organizată, după cum mă aşteptam de altfel. Dacă spuneam asta mai înainte săreau toţi pe mine că sunt negativist, că văd jumătatea goală a paharului şi că n-am încredere în România. Mulţi au fost categorisiţi aşa de către oameni care sperau cu prea mult optimism în normalitate. La noi normalitatea nu există, şi va mai dura până va exista cu adevărat.

Însă suntem poate pe un drum bun, au demonstrat-o studenţii care au aşteptat ore pentru a vota, pentru a face o schimbare. Însă de asemenea cred că toţi aceştia or să plece peste câţiva ani în Europa în căutarea normalităţii.

Personal sunt din ce în ce mai dezamăgit de România. Poate veţi spune „acum te-ai trezit şi tu?”. Obişnuiesc să nu mă dau aşa repede bătut şi să cred în continuare în pământul strămoşilor mei. Dar aici nu e vorba de pământ şi istorie, ci de oameni incompetenţi, de o societate coruptă, de o mentalitate nesănătoasă. Care nu vor dispărea prea curând.

Updated: