Gratuităţi

1 minute read

    Ei bine m-am săturat de atâtea gratuităţi! Peste tot se dau chestii gratuite! Chiar atât de jalnici suntem ? Să alergăm ca bezmeticii după stele verzi care curg gârlă peste tot, după lucruri pentru care nu depunem niciun efort ?
    Pe stradă suntem ademeniţi cu ziare gratuite, în supermarketuri domnişoare subţirele ne poftesc la salamuri jegoase (dar gratuite!), la televizor ni se spun gratuităţi cu o nesimţire imbecilă. Afişe electorale ieftine şi proaste… Proaste! „Băsescu pentru România”, „Crin Antonescu Preşedinte” – nu mersi, prefer să votez un om, nu o bălărie. Chiar nu se poate mai mult ? Aştia chiar nu pot mai mult, măcar în campania electorală când viziunea asupra anilor de guvernare e cea mai optimistă posibil ?
    Aşa votanţi, aşa aleşi…

    Politica românească: peisaj static cu miniştri „muncind”.


    La facultate gratuităţi. De la Avon sau ceva de genul ăsta dădeau gratuit cartele cosmote. Îmbulzeală maximă. Mi-era scârbă. Feţe desfigurate care se împingeau pentru un loc mai în faţă.
    În metrou văd într-un ziar de la vecinul de scaun coada de la Moaştele Sf. Dimitrie… Sfinte Dimitrie, câtă coada! Să mă lămurească şi pe mine cineva care-i faza cu moaştele. De ce nu se poate odihni sfântul în pace ? De ce nu pot oamenii să se închine la casele lor, în intimitatea camerei lor, de ce trebuie să se calce în picioare pentru nişte bucăţi de om mort ?
    E sinistru, e jalnic şi tragic ce am ajuns. Eu unul nu mai vreau să fiu om între oameni, mi-e scârbă. O scârbă totală faţă de umanitatea mizeră pe care omul o degradează pe zi ce trece mai mult cu propriile lui mâini.
    Eu unul aştept Apocalipsa. Voi zâmbi când monştrii cu multe capete vor zdrobi oasele vii din noi, iar noi nu vom putea muri, ci ne vom chinui într-o zbatere zadarnică. Eu aştept pedeapsa capitală pe care noi oamenii o vom primi pentru neghiobia şi prostia noastră.<p> <p>    Prostia şi toate viciile trebuie să fie răsplătite ca atare. Incompetenţa şi şmecheria să fie urâte de oameni atunci când din ei se va stoarce ultima picătură de sânge.
    O mare de cenuşă, asta se va alege de noi toţi!</p> <p></p> <p>

Updated: