Gala Concursului Internaţional "George Enescu"

1 minute read


    Am fost aseară la Gala Concursului Internaţional George Enescu, la Ateneul Român. Au fost premii, a fost muzică, au fost mulţi asiatici (cred că 90% din participanţii la concurs au fost asiatici – chinezi, japonezi, coreeni). A fost multă lume, nesperat de multă, semn că muzica şi cultura clasică încă nu au murit şi nici nu dau semne că ar muri.

    Într-adevăr, au fost mai mulţi oameni în vârstă şi adulţi decât tineri, însă nu într-un procent alarmant. A fost frumos în general. Cam plictisitor la început când toţi membrii juriului au urcat pe scenă şi aproape că nu aveau loc unii de alţii. Apoi dezorganizare când s-a anunţat pauza: prezentatoarele ne spuneau ce va fi după pauză, juriul părăsea scena, oamenii ieşeau afară, aşa că nu prea am auzit ce anume urma să se întâmple. Am ascultat însă opera unui chinez care a câştigat „Enescu” acum doi ani, apoi un polonez care a scos tot ce a putut din vioara aia (Nadrzycki Jaroslaw – bravo!), apoi un kazahstanez la pian (Tebenikhin Amir – fascinant!).


    Mi-a plăcut. Nu mai fusesem până acum la Ateneu, însă de data asta Oana m-a convins că merită să merg şi altădată. Chiar merită! Sunt un mare admirator al muzicii clasice şi îmi place să o ascult în orice împrejurare. E genul meu favorit de muzică.
    Vă sfătuiesc să mergeţi la evenimente culturale. Vă veţi îmbogăţi!

George Enescu – Rapsodia Română

</center>

[![](https://3.bp.blogspot.com/_Ul3gD0LNpzU/SqSiu5ddWkI/AAAAAAAABDk/LLKuQcZLuS8/s200/ateneu4.jpg)](https://3.bp.blogspot.com/_Ul3gD0LNpzU/SqSiu5ddWkI/AAAAAAAABDk/LLKuQcZLuS8/s1600-h/ateneu4.jpg) [![](https://3.bp.blogspot.com/_Ul3gD0LNpzU/SqSiuXqXwzI/AAAAAAAABDc/OrMsEJYUhP4/s200/ateneu3.jpg)](https://3.bp.blogspot.com/_Ul3gD0LNpzU/SqSiuXqXwzI/AAAAAAAABDc/OrMsEJYUhP4/s1600-h/ateneu3.jpg) [![](https://4.bp.blogspot.com/_Ul3gD0LNpzU/SqSiuNm1HyI/AAAAAAAABDU/5AyPjg6aFQY/s200/ateneu2.jpg)](https://4.bp.blogspot.com/_Ul3gD0LNpzU/SqSiuNm1HyI/AAAAAAAABDU/5AyPjg6aFQY/s1600-h/ateneu2.jpg) [![](https://3.bp.blogspot.com/_Ul3gD0LNpzU/SqSitu5GQ5I/AAAAAAAABDM/Hw1hUvpWcsw/s200/ateneu1.jpg)](https://3.bp.blogspot.com/_Ul3gD0LNpzU/SqSitu5GQ5I/AAAAAAAABDM/Hw1hUvpWcsw/s1600-h/ateneu1.jpg)

</span>

Updated: