Experimentul "gaspadin"

2 minute read

Nu e vorba de o nouă tactică a americanilor de a afla ce efecte secundare are un medicament şi nici o tehnică de manipulare în masă. Şi nimic la ce v-aţi fi gândit înainte să vă spun eu :p

Veni week-end-ul şi stăteam şi mă gândeam ce „proiect” măreţ să mai iniţiez/continui. Atâtea chestii am început şi atâtea mai am încă în cap încât toate se amestecă dând naştere unei găuri negre care mă face să ma trezesc mereu dimineaţa devreme cu idei tâmpite şi irealizabile. De fapt realizabile, dar irealizabile în contextul în care mă aflu… …să zicem că e complicat şi să o las baltă cu povestitul chestiei ăsteia.

M-am hotărât azi, cu un imbold de la mama Oanei, să-i pregătesc o surpriză mică. Când o să vină de la master eu… o să o aştept cu masa pusă. Da, da, o să fac ceva de mâncare. Şi nu cartofi prăjiţi sau o salată, ci chifteluţe marinate cu sos roşu şi alea, alea + piure de la 0, adică am o grămadă de cartofi şi tre’ să iasă o oală de piure pufos şi aburind.

Un „proiect” îndrăzneţ iniţiat cu sprijinul domnului Sorin Oprescu bla bla blaaaaaah.. ce, credeaţi că îi fac publicitate ?

Aşa că m-am pus pe treabă. Dus la piaţă să iau tot ce e nevoie, apoi pus şorţul de bucătar-şef şi dă-i. Episodul cu ceapa a fost cel mai plângăcios, mi se înodau lacrimile-n barbă, nu alta. N-am vărsat atâtea lacrimi cred că niciodată. Două cepe mari şi late am tocat marunt şi frumos; am pus şi lacrimi în mâncarea asta! Ca în filmul „The ramen girl”, probabil Oana o să plângă când o să mănânce. Oricum, o să respect şi mai mult femeile acum că ştiu prin ce trec când fac mâncare.

După vre-o oră (am muncit destul de lent ca să nu greşesc sau să ard ceva…) rezultatul a constat în două oale: una cu chifteluţe (nu-mi plac diminutivele, dar folosindu-l p-ăsta vă fac mai mare poftă) în sos şi un piure mai pufos decât căţeluşii ăia pufoşi rău… o minunăţie, ce să mai vorbim aiurea! Vă convingeţi doar dacă gustaţi… dar ce păcat, n-o să aveţi cum… 😀 Nu e cine ştie ce, dar pentru un prim pas în ale bucătarilor m-am descurcat destul de bine.

Aşa că o aştept pe Oana ca să-mi dea o notă. O să vă anunţ mai târziu dacă am trecut sau nu la materia asta :-s

Updated: