E deplasat de cald

3 minute read

E prea cald. E deplasat de cald. E mult prea cald pentru un om. Să nu-ţi fie cu supărare, dar am transpirat zilele astea mai mult decât în întreaga viaţă. Nu e normal. Încălzire globală sau nu, eu nu mai ţin mult în condiţiile astea. Merg zilnic 3km pe jos, iar cu sesiunea asta se adaugă încă unul (tur-retur facultate). 4km prin viitorul deşert al Bucureştiului e pre mult. O să-mi dau duhul într-o bună zi.

Tu cum rezişti ? Eu am încercat îngheţată, cuburi de gheaţă, congelator plin de sticle, aer condiţionat. Nu merge, căldura e omniprezentă, omniscientă, omnipotentă. Nu-i soluţie pentru aşa ceva. Într-o zi am fost cu bicla până la serviciu, mi-a trebuit un neneorocit de cablu pe care nu-l aveam acasă. Exact la ora 12 eu pedalam voios pe fâşiile de lavă. Greu a fost, însă am făcut-o. Mi-am impus să-i demonstrez naturii că atmosfera asta hot nu valorează mai mult decât un litru de transpiraţie.

Deja îmi fac planuri ce-o să fac la toamnă, când o să fie răcoare şi multe frunze. Iar Herăstrăul mai primitor ca oricând. Apoi de undeva din adâncul meu un omuleţ nesuferit strigă: “La toamnă o să-ţi dai restanţele”. Allah damn it! Oricum, azi am ultimul examen dintr-o nouă sesiune de cacao expirată. Ieri am avut unul unde ca să treci trebuia să duci la bun sfârşit o luungă serie de calcule imbecile. Dar lungă, nu aşa cum ştiţi voi. La un moment dat am ştiut că n-am nicio şansă şi pot să adaug examenul ăla pe lista roşie. Aşadar 12 week-end-uri până la toamnă, 60 de zile în care trebuie să fiu şi la serviciu. Asta e timpul în care trebuie să învăţ contabilitate de gestiune, modelare economică, econometrie, gestiune bancară. Şi dacă toate merg bine la începutul anului III o să fiu mai tâmpit cu 4 materii.

E prea cald. E deplasat de cald. E mult prea cald pentru un om. Să nu-ţi fie cu supărare, dar am transpirat zilele astea mai mult decât în întreaga viaţă. Nu e normal. Încălzire globală sau nu, eu nu mai ţin mult în condiţiile astea. Merg zilnic 3km pe jos, iar cu sesiunea asta se adaugă încă unul (tur-retur facultate). 4km prin viitorul deşert al Bucureştiului e pre mult. O să-mi dau duhul într-o bună zi. Tu cum rezişti ? Eu am încercat îngheţată, cuburi de gheaţă, congelator plin de sticle, aer condiţionat. Nu merge, căldura e omniprezentă, omniscientă, omnipotentă. Nu-i soluţie pentru aşa ceva. Într-o zi am fost cu bicla până la serviciu, mi-a trebuit un neneorocit de cablu pe care nu-l aveam acasă. Exact la ora 12 eu pedalam voios pe fâşiile de lavă. Greu a fost, însă am făcut-o. Mi-am impus să-i demonstrez naturii că atmosfera asta hot nu valorează mai mult decât un litru de transpiraţie. Deja îmi fac planuri ce-o să fac la toamnă, când o să fie răcoare şi multe frunze. Iar Herăstrăul mai primitor ca oricând. Apoi de undeva din adâncul meu un omuleţ nesuferit strigă: “La toamnă o să-ţi dai restanţele”. Allah damn it! Oricum, azi am ultimul examen dintr-o nouă sesiune de cacao expirată. Ieri am avut unul unde ca să treci trebuia să duci la bun sfârşit o luungă serie de calcule imbecile. Dar lungă, nu aşa cum ştiţi voi. La un moment dat am ştiut că n-am nicio şansă şi pot să adaug examenul ăla pe lista roşie. Aşadar 12 week-end-uri până la toamnă, 60 de zile în care trebuie să fiu şi la serviciu. Asta e timpul în care trebuie să învăţ contabilitate de gestiune, modelare economică, econometrie, gestiune bancară. Şi dacă toate merg bine la începutul anului III o să fiu mai tâmpit cu 4 materii.

Updated: