Atmosferă de Sărbători

1 minute read

Două zile mai sunt… doar două şi gata, intru şi eu în vacanţă. O să am concediu de pe 24 decembrie, o să merg la ţară, o să mănânc, o să beau şi o să dorm cât pentru tot anul. O să recuperez tot somnul pierdut în fiecare dimineaţă.

Aici la AdPharma e o atmosferă de sărbătoare… suntem puţini, toată lumea cască fără chef, cu gândul la sarmalele care or să fie de Craciun, la vinul de Anul nou.. sau mai degrabă la patul de acasă… sau din altă parte 😉 Degetelor mele le e somn şi lor… tastez aiurea azi, mă întorc mereu să corectez câte ceva. Mai casc, mai strănut, mai iau o gură de cafea… ce viaţă dură! Am răcit iar zilele astea. Nu se poate, e imposibilă răceala asta, nu mă lasă deloc în pace! Frigul suportat în aşteptarea „hardughiei 645” şi-a făcut bine efectul.

Azi un copilaş d-ăsta care împărţea cu o stea înfiptă într-un băţ „minunile Sărbătorilor” se duce la o tipă s-o sorcovească. Tipa zâmbeşte politicoasă, scoate 1 leu şi-l dă copilului. Nu ştiu cum s-a făcut, dar parcă dintr-o dată, într-o clipire de ochi au început să iasă copilaşii cu beţele împodobite s-o binecuvânteze pe tipă. Ca furnicuţele, ca furnicuţele! Şi-au început într-un cor sălbatic şi afon să-şi spună repede, repede poezia. Ah, daca veneau la mine să facă aşa îi zburătăceam pe toţi de nu se vedeau! Nu am nimic cu ei, nu sunt aşa insensibil, ştiu că o duc rău, dar să mă colinde, frate, ca lumea. Nu vii şi-mi şuşoteşti repede trei cuvinte şi te uiţi lacom la buzunarele mele… că nu vezi nimic! ..’raţi voi de bagabonţi.. la muncă, nu la-ntins mâna! M-am cam săturat de ăştia. Într-o zi pe la Unirii era unul cu un miel alb… „pune mâna pă el.. ca să-ţi aducă noroc!”. Poate nu ştiu eu bine… dar faza cu mielul alb nu era de Paşte..?

Hai că o să ne mai auzim poate în anul ăsta. Dar pentru cei care n-o să mă mai citească până în 2009: Vă doresc pace în suflete, noroc, sănătate şi să fiţi iubiţi! Şi mai ales, vorba unui status: „fie ca de sărbători stelele căzătoare să nu lovească planeta Pământ..” :))

Updated: