Adio, domnule Cosmin Amza - II

1 minute read

Am căutat în zadar informaţii noi despre tragicul eveniment. N-am găsit mare lucru, probabil pentru că nu mai e nimic nou de aflat. Peste tot sunt comentariile studenţilor domnului profesor Cosmin Amza şi oamenilor care l-au cunoscut. Dacă le aducem la acelaşi numitor comun rezultă un singur lucru: respect. Era iubit de toţi şi se pare că nimeni nu avea cel mai insignifiant gând rău asupra sa. Astfel încât toate concluziile se îndreaptă către un singur lucru – sinucidere. Cel mai probabil din cauza situaţiei firmei sale, relaţiilor cu clienţii, situaţiei proiectelor sale. Cu siguranţă nu a fost ceva simplu, domnul Cosmin Amza nu s-ar fi dat bătut aşa uşor şi n-ar fi cedat la întâmpinarea unei probleme. El, care tot timpul avea un sfat bun şi o recomandare pentru oricine apela la el…

Ce s-a întâmplat de fapt, ce l-a determinat să facă acest gest necugetat? Probabil că nu un eveniment anume a fost cauza, ci probabil o serie întreagă de lucruri care l-au măcinat, l-au sfârşit lent, dar sigur şi l-au adus în starea „prielnică” întâmplării unei tragedii. Am vorbit azi şi cu reporterul de la Antena 1 prin telefon. Voia să ne întâlnim (ce lacomi sunt oamenii în căutare de senzaţional!), dar l-am întrebat ce rost are acum şi n-a mai insistat. I-am confirmat doar ceea ce spun sutele de studenţi.

Tragedia e cu atât mai mare cu cât în urmă au rămas oameni împunşi de durere: tatăl său (cu care a colaborat ani în şir în devenirea sa ca doctor în Drept şi mai târziu), soţia sa şi, mai ales, cei doi copii mici. Cum vor înţelege ei de ce tatăl lor nu se va mai întoarce niciodată acasă… ?

Cum vom înţelege noi ceea ce s-a întâmplat ? Ne va învăţa ceva acest eveniment ? Ce bine ar fi dacă ne-am trage învăţămintele nefiind nevoiţi să vărsăm o lacrimă pentru asta sau să vedem într-o ştire anume de pe site-ul proTv aceste rânduri:

Criminaliştii au aflat că bărbatul se numea Cosmin Amza si era profesor de informatica…

Updated: