A fost free hugs

2 minute read


Azi am fost la Free Hugs 🙂 Da, evenimentul ăla la care se strâng tineri cu pancarte pe care scrie „FREE HUGS” sau „IMBRATISARI GRATUITE” si merg pe strada si îmbrăţişează trecători.

A fost fantastic. Pentru mine cel puţin a fost o experienţă nouă şi ceva de neuitat. Am văzut mai multe zâmbete decât în orice altă zi a existenţei mele. Am îmbrăţişat câteva zeci bune de oameni, de toate vârstele, de toate culorile pielii, de toate naţiile, de toate sexele 🙂 Am făcut să râdă oameni care se plimbau sau oameni din maşini şi autobuze.

Am fost în jur de 15-20 de persoane, tineri, energici, vorbăreţi. Puţini se cunoşteau dinainte, aşa că a fost şi un prilej de a-ţi lărgi cercul de prieteni.

Cum a fost în rest ? Am întâmpinat atât zâmbete şi îmbrăţişări cât şi remarci de genul „s-o îmbrăţişezi pe maică-ta, nu pe mine”, „eu sunt mai bătrână ca tine, ce e asta?”, „avem microbii noştri, nu ne trebuie ai voştri” sau injurii foarte urâte din partea tinerilor. Tot felul de reacţii, tot felul de grimase, tot felul de oameni. 20% din bătrâni ne-au recitat poezii, ne-au povestit despre Eminescu sau ne-au spus ghicitori, mulţi alţii ne-au spus „mi-aţi luminat ziua”. În general evenimentul a fost bine primit şi a făcut multe chipuri luminate. Asta contează, zâmbetele şi bucuria pe care am creat-o, nu oamenii care sunt închişi/irascibili/enervaţi/veşnic posomorâţi su obsedaţi de microbi.

Clar, străinii apreciază mult mai mult evenimentele de acest gen şi sunt mult mai deschişi. Ne-am chinui la un moment dat să explicăm în franceză ce e cu evenimentul şi de ce facem asta, dar până la urmă omul a înţeles 😀

Personal o să mai particip şi altă dată la astfel de momente. Chiar mi-a plăcut şi am rămas impresionat. Nu credeam vreodată să am curajul să merg pe stradă la o persoană şi să o îmbrăţişez. Dar am făcut-o azi, de multe ori chiar. Şi a fost frumos.

Concluzia zilei: oamenii au atâtea de oferit şi atâtea momente grele de alungat. Iar o îmbrăţişare sinceră contează enorm! Poate aduce un om din depresie în extazul bucuriei de a trăi. Am văzut-o în ochii unor oameni. A fost frumos.

P.S. Poze altădată, deocamdată nu am făcut rost de nimic. Râmâneţi pe „frecvenţă” 😉

Later edit:

Am revenit cu poze 🙂 daca sunteţi interesaţi să vedeţi ce a ieşit puteţi downloada arhivele cu poze şi filmuleţe:

  1. https://bit.ly/cQm8qZ
  2. https://bit.ly/9TkBud
  3. Filmuleţul de pe Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=k-Y6SiUuDFk

Updated: