5 minute într-o sâmbătă

3 minute read

Eu zic să fim mândri! Italienii se laudă cu mafia siciliană, ruşii cu mafia rusă, japonezii au şi ei mafia lor; noi ar trebui să ne mândrim cu Guvernul nostru, frate, cea mai mare şi influentă Mafie din colţul ăsta de Europă…

Şi legat de Guvern vreau să vă întreb… mă, voi cam ce visaţi noaptea? Mă refer la vise din-astea mai ciudate. Am visat într-o noapte că ajunsesem om mare şi-am construit la mine la ţară nişte clădiri de teapa celebrelor World Trade Center, într-un parteneriat cu chinezii. Da, cu chinezii, ţin bine minte asta. Şi-apoi una s-a prăbuşit, ducându-le pe apa Sâmbetei şi pe celelalte, aşa, ca piesele alea de domino. Pe-urmă s-a făcut o anchetă să se stabilească de ce s-au prăbuşit clădirile alea. Şi până la urmă chinezoii aia au aranjat ei ceva şi-am scăpat cu faţa curată… pentru că era o problemă din construcţie. Jur că asta am visat ieri-noapte! Poate se găseşte cineva pe-aici să-mi răstălmăcească şi mie visul ăsta, că trebuie să aibă el vreo semnificaţie, doar n-am visat eu porcăria asta degeaba. Dar, totuşi, cum dracu să visezi aşa ceva, bă?

Şi apropo de răstălmăcit… am văzut ieri pe lângă biserica Sf. Elefterie un popă. Şi l-am lăudat în gând şi-mi ziceam „uite-l, mă, săracul, cum umblă el să-i scape pe oameni de chinurile veşnice…”. În timp ce-l blagosloveam eu, se urcă al meu popă într-o BMW X5 de mi-a picat faţa şi m-a făcut să-mi zic „ia uite-al dracu!”. Da’ se respecta omul, până la urmă drumul către Dumnezeu e lung şi anevoios, plin de bolovani şi proşti; le faci faţă mai uşor la volanul unui X5. Şi când mă gândesc că popă-al meu de la ţară abia avea cu ce să umble şi voia să mai construiască şi o casă parohială şi umbla prin sat pe ici pe colo să facă rost de „sponsori”. Ehe, mi-am dat seama că şi în lumea lor, a popilor, există cei mici, chinuiţi, şi cei mari, care se lăfăie pe spinarea celor mici şi care acţionează precum mafia noastră, Guvernul, cu care am început plictisit articolul ăsta.

Urăsc Guvernul şi pe lângă el alte lucruri care nu au nici o legatură: numele utilizatoarelor de pe diverse site-uri de pe Internet, care diminutivează în o mie de feluri orice nume feminin existent (dulcyca_cleopatra, deyutza4you, dedeeitza, papusika_buc, senzuala_iza). Doamne, cât de cretină poţi să fii, femeie, să-ţi alegi ca pseudonim o plezneală de-asta? Femeie, femeie cretină, ochi alunecoşi, minte zburdalnică… mai bine te duci în pădure.

Ieri în metrou dau peste nişte imbecili, că am noroc de ei ca săracul de belele: pantaloni negrii cu bucăţi de oglinzi pe ei, curea verde aprins ca gazonul, un tricou cu „încărcăleli” argintii şi părul vopsit maro ca cafeaua… şi cum astfel de exemplare au o minte pe măsura gustului lor în materie de vestimentaţie, zicea unul că se duce nu-ştiu-unde la mătuşă-sa că e „stabilizată” acolo… presupun că locul era Cuca-Măcăii, Cucuieţii-din-Deal sau, şi mai bine, ‚la dracu’. Mă, băiete, eu sincer îţi spun că te-aş „stabiliza” pe undeva prin Africa, să roadă şi canibalii ăia un pic de curea de-asta verde ca a ta că pun pariu că de-asta n-au mai vazut până acum.

Hai că nu mai pot să mai scriu că îmi dă coliva-n foc. Serios, azi m-am gândit să fac o colivă, una adevărată, ca la pomană la ţară. Când eram mic mâncam în cantităţi industriale, se ferea mama să ma ia pe la Biserică, vreau să văd dacă nu cumva mi-am pierdut abilitatea asta specială. Dacă vreţi vă zic mai încolo cum a ieşit. Numai că e o problemă: coliva trebuie să se asorteze neapărat cu un mort… nu cumva aveţi unul de rezervă pe acasă pe la voi? Sau mai bine lăsaţi, că-mi fac rost de unul; doar o am pe Hermina, vecina mea cam trecută, cred că i-a ajuns până acum, dă-o dracu, doar n-o vrea să fie prezentă şi la nunta mea. Hai pa, vă las rânjind… sau nu.

Updated: