20 de ani de istorie!

2 minute read

Mă hotărâsem să nu mai scriu pe blog pentru vreo lună, însă aceasta e o ocazie puţin mai specială. Azi se împlinesc 20 de ani de când istoria a luat o întorsătură nouă, de când am spus un NU asupririlor străinilor, de când viaţa însăşi şi-a schimbat cursul ei care …

… e ziua mea. 😀 Şi mai fac şi 20 de ani (măcar de-ar fi fără griji şi fără bani).

Marea sărbătoare naţională o sărbătoresc la ţară, onorată fiind de un mini-concediu de două zile în care nu mai trebuie să visez noaptea baze de date şi „access violation”. Sărbătoresc nu cu torturi stil Turnul Babel (de fapt seamănă un pic cu Turnul din Pisa 😀 ), nici cu artificii, nici cu cântece false de la mulţi ani, ci aşa cum îmi place: alături de persoanele speciale din viaţa mea, în linişte, armonie şi pace, toate astea în sânul căminului care m-a făcut ceea ce sunt şi care îl va influenţa pe cel ce voi fi. Natură, aer curat, apă sănătoasă, drob de miel, socată, vinuri bune, oameni sinceri. And nothing else matters.

Nu simt nimic special, de altfel nu se simte nimic la 20 de ani. Viaţa îşi continuă cursul ca şi până acum, poate sub noul semn al mai multor responsabilităţi. Sunt mai multe categorii de oameni… unii sparg bani pentru că „o viaţă are omul”, alţii se plâng că au îmbătrânit, alţii încă se mai comportă ca nişte proaspăt absolvenţi de liceu, alţii se mândresc că au trecut în etapa maturităţii sau că au scăpat de adolescenţa tumultoasă. Iar adevărul e undeva la mijloc, departe de orice interpretare fugară şi lipsită de fundament a semnelor vieţii. Matur nu eşti decât când le poţi oferi şi altora siguranţă, încredere deplină şi susţinere reală; glumele liceului sau ale adolescenţei nu prea îşi mai au rostul la 20 de ani; gândurile înfricoşătoare ale bătrâneţii sunt deplasate la orice vârstă pentru un om care îşi trăieşte clipele aşa cum simte, fără regrete şi fără reţineri; iar o doză de seriozitate în plus în tot ce ţine de individ este absolut necesară. Don’t worry, be serious.

La mullţi ani şi lui Andrei, un văr al Oanei, care e născut exact în aceeaşi zi cu mine. Iar vouă o săptămână cât mai frumoasă!

p.s.: Poză cu bunica mea şi cu sora mea:

Updated: